CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 9, 2011

TIPS MEMBELI PRODUK SHAKLEE PADA HARGA AHLI

Sekiranya anda berada berdekatan dengan mana-mana cawangan Shaklee yang sah, dan berhajat mahu membeli sendiri produk Shaklee serta mendapat harga ahli, bolehlah ikuti tips di bawah.

PERTAMA


Anda perlu mendaftar menjadi ahli terlebih dahulu dengan menggunakan Id saya sebagai sponsor.
Sebelum melangkah masuk ke mana-mana cawangan Shaklee, pastikan anda mempunyai maklumat ini.


* Shaklee ID : 852667
* Nama : Norfarhana Binti Khairi
* Contact No. : 017-7018763


** Anda juga boleh menghubungi saya terlebih dahulu untuk konsultasi percuma, cadangan suplemen mahupun untuk mengetahuI harga produk untuk membuat budget.



KEDUA

Pergi ke mana-mana cawangan Shaklee yang sah (seperti berikut) dan ber'shopping' lah!
Shaklee HQ : JA-3A-02, Empire Tower, Empire Subang, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor. No Tel: 03-5622 3188
KL Branch : 31 Jalan 2A/27A, Section 1, Wangsa Maju, Setapak, Kuala Lumpur.. No tel 03-41426442
Penang Branch : A-2 Jalan Todak, Pusat Bandaraya, Seberang Jaya , Perai, Pulau Pinang. No tel 04-3974325
Ipoh Branch : 32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya , Ipoh, Perak. No tel 05-2418260
Johor Bahru Branch : 14 Jalan Molek 1/10 Taman Molek , Johor Bahru, Johor. No tel 07-3525188
Kota Bharu Branch : 319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu, Kelantan. No tel 09-7478688
Kota Kinabalu Branch : Lot 7, Ground Floor, Wisma Damai, Jalan Damai Luyang, Kota Kinabalu, Sabah. No tel 088-272087

BOLEH HUBUNGI RAKANIAGA SAYA:


Norin Rahayu (Sungai Petani) 019-2607560 @ 013-4281210
Norfadzliana 
Moonazlin



Mudah kan? Pembelian secara walk-in membolehkan anda berjimat sebanyak RM10 (Semenanjung)/ RM20 (Sabah dan Sarawak) bagi kos penghantaran. Juga, anda telah berjimat sebanyak 15% daripada harga asal produk tersebut.

Boleh sms kepada saya di 0177018763 atau email ke hana.khairi@gmail.com. 


 

115 comments:

  1. salam...esp harga ahli berapa ?

    ReplyDelete
  2. salam,boleh x klu direct dgn stokis/distributor kecik2 g ada kedai tu utk dptkan hrga dealer?maksudnya,xpyh pergi kt branch yg tertera tu,tp boleh dpt jgk x hrga ahli?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum.. nak tny mcm mana klu nak jd ahli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh pergi ke mana-mana branch Shaklee dan gunakan id saya sebagai sponsore atau boleh hubungi saya dan saya uruskan keahlian puan

      Delete
  5. sis, osteomatrix price ahli bape ye?
    tq

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. kalau kat putrajaya atau Bangi ada tak Branch dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada....ada dealer macam saya saja...

      Delete
  8. Azliena, Putarajaya atau Bangi tak ada branch. Sumernyer dealer macam saya ajer. Ari Sabtupun branch Shaklee buka sampai jam 7.00malam

    ReplyDelete
  9. Harga Sustained Release Vita-CTM 500 mg brape ek???

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. salam,,,,
    adakah VITAMIN C 500MG ORGANIK sama dengan shaklee Sustained Release Vita-CTM 500 mg?????


    ReplyDelete
    Replies
    1. yupz....sama...shaklee mmg dari bhn semulajadi

      Delete
  12. Assalam nak tnya hrga ahli utk

    herba lax tablet n licithin bape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  13. Salam akak.
    klu sy nk mtk tlg akak blikn vitamin c sustain release tu dgn harga ahli n poskn blh tak? sb sy baru kat kepala batas, penang. tak familiar lgi dgn area sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ajer dik tapi vitamin c baru sahaja kehabisan stok mungkin dalam pertengahan bulan baru tiba di Malaysia. Nanti kalau dah sampai akak bagitahu

      Delete
  14. salam, kalao ostematrix 120caps bape harga ahli yea? saya nk gi caw Ipoh nnt.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. salam, harga basic H dan herbal blend untuk ahli berape ekk. saya nak g cawangan ipoh nanti

    ReplyDelete
  17. Salam sis,sy nk tau harga ahli bg Vitamin c,Vitalea, Bcomp, Alfalfa ,Osteomatrix, ESP
    Vitamin E,Lecithin.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  19. Hi dear,
    Mcm mana nk beli sustained release vit-c dgn harga asli

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. buat masa ni belum ada stok maybe bulan April

      Delete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti da ada stok vitamin C akak bagitau

      Delete
  21. salam sis..hrga ahli utk set 3m brp yer? tqsm

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  22. akak saya nk tny kalau kulit saya berjeragat sikit2 so ptt x saya amik set d + energy soy protein + gla complex? atau saya ptt cuba set d sahaja dulu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada allegik cfood boleh ambil set D/Gla Compex + vitamin C. Kalau ada bajet lebih boleh tambah ESP.

      Delete
  23. nk tanya, utk tambah susu bagi ibu menyusu perlu ambil yg mana satu alfafa atau esp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ambil samaada set menyusu (sedia ada alfafa)dan add on ESP atau set menyusu sahaja.

      Delete
    2. ambil alfafa sahaja (tanpa set) boleh kan utk tambah susu?

      Delete
    3. Boleh...tapi bergantung kepada sesetengah individu kesannya tak sama coz ada yang kurang berkesan disebabkan tabiat pemakanannya yg kurang sihat maka disarankan ambil vitamin lain agar nutrisi yang diberi kepada bayi adalah yang terbaik.

      Delete
  24. Salam kak saya nak tanya kos klu nak beli Vit.C, Vitalea, B-complex, Oste Matrix dan Omega Guard?? Setiap botol tahan untuk berapa lama??

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  25. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer fadhilah ...boleh aja. Tapi vitamin C masih belum ada stok buat masa ni

      Delete
  26. salam hana, nak tanya, kl set 3m trial pack utk harga ahli brp yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  28. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  29. n akak nak tanye, klu nak jd ahli gune id akak, brape bayaran utk jd ahli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak jadi ahli bayaran untuk jadi ahli RM65 kalau pergi daftar sendiri & RM75 kalau pendaftaran melalui pos

      Delete
  30. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Hana,
      Since vit c belum ada, akak nk beli omega guard & alfalfa dulu dari Hana. Boleh?

      Akak ada pm pd Hana di fb. Boleh bg detail utk buat payment

      TQ

      Delete
    3. Kak,

      sori saya tak dapat yg akak pm saya tu...

      akak add saya dulu yer nanti saya reply pm akak 2

      Delete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  32. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  33. Replies
    1. Salam,

      kalau masalah keguguran rambut boleh ambil zink dan vitamin a (caratomax) dan vitamin E

      Delete
  34. salam kak, boleh order dari akak ke ye untuk vitamin C.berapa ye?

    ReplyDelete
  35. Salam,
    Untuk patient diabetic dan hypertension..product apa yang sesuai ye?

    ReplyDelete
  36. salam,
    produk yang sesuai adalah bcomplex, vitamin c, vitalea dan vitamin E. Tapi kalau ada bajet lebih boleh ambil 1 jer iaitu VIVIX

    ReplyDelete
  37. Salam sis, nak tnya cawangan area wangsa maju still ada lagi ke? Nape saya call tak dapt ey..tq

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  39. Salam...sy nak tanya ..utk kehamilan... Set mana yg sesuai.....tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vitalea, B Compleks, Vitamin C, ESP, Ostematrix (trimister 1)

      Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard (trimister 2)

      Delete
    2. Salam.nk tya.sy ni baru lepas bersalin dn skrg tgh alami gtl2 di seluruh bdn,pdahal msa bersalin dulu tk ada.blh tak produk shaklee atasi mslh sy ni dan supplement apa yg perlu sy ambil untuk atasi gtl2 kulit ni.

      Delete
    3. Salam, Siti Mardiah.
      CT boleh ambil alfafa untuk masalah gatal- gatal tu. Selain untuk allergik ia juga sesuai untuk resdung dan menambah susu si ibu.

      Delete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. salam..
    utk slimming set for breastfeeding moms..
    if i dh consume ESP + alfalfa + herblax, shud i add on lecithin lg?

    bleh tlg advise x? thankssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,
      puan boleh ambil lecithin dan omega
      sela jugain untuk s;imming omega bagus untuk otak bayi

      Delete
  42. salam..bole x bg hrga set bersalin dibawah ni:-

    esp 850g
    b complex 120bj
    vit c 500mg 180bj
    ostemetrix 120bj
    zink 120bj
    vita lea 300bj
    alfafa 300bj

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. Ok thnx ye..nnt sy akn gna id utk bli brg2 tu ye...

    ReplyDelete
  45. As salam
    Anak saya hadapi masalah sukar membuang...produk apa yg sesuai? Girl, 9 tahun..sian kt dia. Dia x suka sgt mkn sayur dan buah...buah yg dia blh mkn cuma pisang jer. Sayur langsung tidak. Tapi dia sgt suka minim air masak. Blh bg cadangan produk dan harga sekaki x? Tqvm

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. salam.... kak
    nk tnya sy ney da gastrik....
    slalu loya n sakit pinggang blkg....
    so blh ker mkn ostematrik ney???

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh amik b complex + ostemetrik.
      Kalo nak cuba dulu, boleh amik trial pack, murah sket.

      Delete
  48. Salam. Agak2 bila stok vit c ada semula ye hana? Lama dah tunggu..

    ReplyDelete
  49. Salam..nak guna id u untuk beli gla complex buat isteri

    ReplyDelete
  50. salam...

    saya nak guna ID utk beli Alfafa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      Silakan wahai http://www.blogger.com/profile/09752175049376844157

      Delete
  51. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  52. Salam kak, sy nak amik product tuk kuruskan badan. Sy bercadang nak amik alfafa and lecithin and satu lg product sy x taw mne satu lebih bgus, either sy amik esp or cinch shakes. Klo sy nk amik semua product yg sy sebutkan nie ngn harga ahli berapa harga nya yer... tq..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  53. Salam lecitin, omega guard n vit c berapa harga ahli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  54. Hi miss. Utk set kuruskan badan, perlu ambi ketiga2 alfalfa, lecithin dan chinch? Atau boleh ambil salah satu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye,

      u can take either alfafa and lecithin or alfafa and chinch

      Delete
  55. Salam...sis set supplement for kids berapa semula total

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  56. sis, advise product utk slimming set. tq

    ReplyDelete
  57. Salam saya dgn ahli keluarga ingin menggunakan id hana utk beli produk shaklee di area kedah boleh..

    ReplyDelete
  58. Salam saya dgn ahli keluarga ingin menggunakan id hana utk beli produk shaklee di area kedah boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je.. just info id hana sbg sponsor k

      Delete
  59. salam,

    sis, skrg ni isteri sya mkn GLA utk pregnant.blh x mkn lecithin utk buang lemak..

    ReplyDelete
  60. salam..akak
    sy nk tahu hrg cinch, meal shake, herb-lax, lecitin, vita c, b comp..

    ReplyDelete
  61. Salam,sy nk mtk izin gune no id hana ye utk beli produk shaklee..tq :-)

    ReplyDelete
  62. Salam sis..nk guna id sis utk beli set kecantikan la..bole sis? Nk tnya..if nk jd ahli kena tunjuk id sis dlu ke bru bole jd ahli? N brapa hrga set kecantikan tu vit c, vit e dan b complex tu kn..? Sory byk tnya..tq..

    ReplyDelete
  63. salam kak cam mana nk jadi ahli tQ

    ReplyDelete
  64. Boleh walkin ke branch dan daftar di sana. Bila mereka minta sponsor ID bagi nama dan ID saya.

    TQ

    ReplyDelete
  65. Assalam. nak tanye?? Sy disahkan oleh doktar ada cyst di kilang telor sblah kiri..mgkin faktor tu doktar kata sukar utk hamil. Apa prodak shaklee yg sesuai utk sy ambil utk sy hamil???

    ReplyDelete
  66. Assalam. nak tanye?? Sy disahkan oleh doktar ada cyst di kilang telor sblah kiri..mgkin faktor tu doktar kata sukar utk hamil. Apa prodak shaklee yg sesuai utk sy ambil utk sy hamil???

    ReplyDelete
  67. salam hana,

    Minta izin guna ID hana ya...
    Nak Tanya juga, produk untuk lancarkan haid dan mengandung mana yang sesuai?

    ReplyDelete
  68. salam, ya boleh. Untuk lancarkan period gla kalau senggugut better ostematrix

    ReplyDelete
  69. Assalam..saya ada masalah kulit kering di muka n byk sgt wrinkle..apa yg perlu saya ambil..produk ni blh tak saya dapatkan dgn harga ahli

    ReplyDelete

KOMEN

Kongsikan

Total Pageviews